1000 TL ve üzeri tüm alışverişlerinizde Ücretsiz
Kargo
 
 
Siyah & Beyaz Hissiyle Evler ve Anlar

 31 Ekim 2018

 

 Siyah & Beyaz Hissiyle Evler ve Anlar

 

Yanyana olmaktan hiç vazgeçmeyen iki rengi örnek vereceğimiz zaman, siyah ve beyaz akla hep ilk gelen, birbirinden ayıramadığımız seçeneklerden. Bu kadar güçlü bir kombinasyon olmalarının bir çok geçerli sebebi var elbette. Her şeyden önce ikisi de karşı konulamaz, reddedilemez renkler. Ev tekstili dendiğinde, örneğin yatak odasını düşündüğümüzde, zihnimizde siyah belki biraz karanlık bir görüntü oluşturabilir ilk anda. Fakat doğru ürün, aksesuar ve desen seçimiyle siyah & beyaz bize tahmin edebileceğimizden çok daha güzel görüntüler sağlıyor. Aynı durum banyo ve yemek grubu için de geçerli. Belli dokunuşlar ve detaylarla siyah çizgiler çok net sonuçlar yaratıyor.

 

Dekorasyon dünyasında, aslında her odaya istenirse siyah bir dokunuş eklenebileceği, hatta iyi geleceği söylenir. Bu yazıda siyah kullanımını için genel birkaç fikir veriyor olacağız.

 

Şüphesiz, bu konsept her zaman temiz, elegant hatta biraz sofistike bir ortam yaratıyor. Temel kullanış örneklerinin çok hoşunuza gideceğinden eminiz! :)

 

Nereden Başlayalım Nasıl Kullanalım?

 

* Dümdüz siyah nevresimler tabi ki biraz ağır ve iç sıkıcı olabiliyor. Bu yüzden biz her zaman beyaz üzeri siyah kullanımı öneriyoruz. Siyah nakışlar, logolar, düz çizgiler her zaman çok şık duruyor. Bu şekilde tasarımlar hiç bir zaman yanıltmıyor, eskimiyor.

 

 

 

 

* Yatak odasında nevresimle başladıktan sonra tüm koleksiyonunuzu buna göre tamamlamak için adım adım ilerleyebilirsiniz. Üzerine hemen siyah bir yatak örtüsü edinebilirsiniz. Birbiri ile uyumlu olacak throw, battaniye ve yastık düşünebilirsiniz. Koltuğunuzu bu parçalarla süsleyebilir ya da yatak üzerinde kullanabilirsiniz. Bardak, fincan, vazo, ayna gibi aksesuarlar da siyah tonlarında seçilince odanızdaki her şey birbiri ile uyumlu ve keyif içinde olacak.

 

* Çiçekler her ortamı, her alanı kolaylıkla mutlu, huzurlu, hatta rüya gibi bir hale getiriyor. Krem, bej, toz pembe, beyaz ve sarı genel olarak siyah kullanımını en iyi dengeleyen çiçek renklerinden.

 

* Bazen banyo grubunun yatak odasıyla uyumlu kullanımı tercih ediliyor. Bu durumda yatak odası kombini üzerine banyo için de siyah & beyaz havlular, bornozlar ve diğer banyo aksesuarları ile devam edebilirsiniz. Ya da yatak grubunuzdan bağımsız bir şekilde sadece banyonuzu, özel olarak, “siyah & beyaz”ın büyüsü ile de kaplayabilirsiniz. En basit örnek; banyodaki açık renk zeminlerin üzerine gümüş ve siyah renklerde aksesuar kullanımı en vazgeçilmez dekorlardan. Koyu aksesuarlar bu şekilde kendilerini çok daha iyi gösteriyor.

 

* Duvarları boş bırakmak istemeyenler için; kırık beyaz ya da fildişi beyazı duvarlarda koyu renk çerçeveli resimler, fotoğraflar, posterler inanılmaz duruyor! Hareketli şekilde, karışık yerleştirerek asabilirsiniz. Çerçeveleriniz, ortama renk katmak ve fark yaratmak için, siyah değil de koyu kahve de olabilir.

 

* Sırada masa ve sofra, yani yemek grubu var. En çekici masa dekorları, yüksek kalitedeki örtüler, tercih edilen dantel ya da desenler, peçeteler ve mumlardan oluşuyor. Masalara şişe ya da dekoratif diğer aksesuarları yerleştirmek için her zaman kibar tepsilerden yaralanabilirsiniz. Aynalı tepsiler ve cam aksesuarlar ortamı her zaman daha parlak bir hale getiriyor.

 

* Masa örtüsü yerine masa bandı kullanarak da hayranlık uyandıracak sofralar kurabilirsiniz. Masanın enine doğru, ölçüye göre, ikili ya da üçlü masa bandı kullanımı tercih edilebilir. Ya da masanın boyuna doğru ortalayarak bir masa bandı kullanırsınız, ve etrafına da herkes için amerikan servisi yerleştirirsiniz. Gözünüzün önünde ışıl ışıl görseller oluşmaya başladı mı? :) Siyah ve beyazın beraberken öyle bir gücü ve büyüsü var ki, bazen bizi zamansız bir yerdeymişiz gibi hissettiriyor.

 

 

Renklerin bizi tanımladığına inanan birçok kişi var. Zaman zaman hepimiz bu tutuma, ister kıyafetlerimizde, ister evimiz, işimiz konusunda bir şekilde mutlaka dahil oluyoruz. Siyah ve beyaz üzerine bir çok anlatım yapılabilir, tanım bulunabilir. Beyaz saflık, siyah melankoli / beyaz prenses hissiyatı, siyah asi tarafımız / beyaz yumuşacık bir müzik, siyah parti modu olabilir mesela… Sonu yok. Bu iki rengi herhangi bir sebeple sevebiliriz. Her duyguya kolayca işlenebiliyor olmaları, birçok hissiyata dahil olmaları da bir gerekçe mesela. Siyah ve beyaz hayattaki bakış açılarımızı, ruh halimizi ve tutumumuzu dengeliyor gibi. Fikirlerimiz, davranışlarımız bazen çok hızlı değişebiliyor, ve bazı renkler bize bu durumlarda yardımcı oluyor. Bazen hızlandırıyor bazen sakinleştiriyor. Siyah ve beyaz da içlerinde, etraflarında en rahat hissedebileceğimiz, iç sesimizi duymamızı sağlayan, bizimle konuşan renklerden.